Кирил Петков и Зеленски дават пресконференция в момента. Премиерът Кирил Петков,

...
Кирил Петков и Зеленски дават пресконференция в момента. Премиерът Кирил Петков,
Коментари Харесай

Кирил Петков и Зеленски дават пресконференция

Кирил Петков и Зеленски дават конференция сега. 

Премиерът Кирил Петков, който сега е в Киев, се срещна с украинския президент Володомир Зеленски и в края на срещата си двамата дадоха брифинг.

Искам да Ви благодаря за водачеството, което показахте освен за Украйна, само че и за целия свят. Украйна ще победи в тази война и всички демократични страни ще застанат зад вас – няма подозрение в мен, че това е единственото нещо, което може да се случи. Това съобщи Петков.

" Имаме толкоз общи области за поддръжка – България и балканските страни да купуват украински ток, което ще помогне доста на стопанската система ви. Ще се радваме Варна да се трансформира в логистичен хъб за вашата пшеница и слънчоглед. Когато говорихме за енергийна сигурност, България може да бъде инструмент за енергийната сигурност на Украйна и може да доставя газ от терминалите за полутечен газ от Гърция и Турция и ще даде на двете страни спомагателен приток на гориво ", уточни Петков, съобщи Дарик.

Ще се веселя България да е част от реконструкцията на Украйна. Благодаря Ви за помощта за българския транспортен съд и моряци ", уточни Петков. " Вашето искане за военнотехническа помощ във връзка с реконструкцията и ремонта на машини в български заводи ще е добра опция за Украйна и България да направи този ремонт. Много е значимо за България Украйна да вижда явен път към Европейски Съюз, време е за нас да кажем: " Това е мястото, което Украйна принадлежи ".

Преди срещата със Зеленски, делегацията ни посети градовете Бородянка, Буча и Ирпин, където представителите на българската страна се срещнаха с вредите и разрушенията.

По-рано Петков бе запитан какво ще каже на Зеленски.  " Ще му кажа, че България няма да бъде безучастна в тази покруса ", заяви българският министър председател.

Във вторник румънска делегация бе призната от президента на Украйна Володимир Зеленски и имаше срещи с премиера Денис Шмигал и ръководителя на Върховната Рада Руслан Стефанчук. Представителите на Румъния посетиха селищата Бородянка и Ирпин наоколо до Киев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР